Tablet-tietokone

Tabletteja on tarjolla yli 100 erikokoista, merkkistä sekä hintaista laitetta. Hintaskaala vaihtelee näin 150 euron ja 1500 euron välillä tabletin koosta ja ominaisuuksista riippuen. Eroja on myöskin tablettien käyttöjärjestelmässä ja laitteelle saatavien lisäohjelmien määrässä. Nämäkin raskaat valinnassa – taikka näin ainakin luullaan. 9–10 tuuman tabletit soveltuvat parhaiten kotikäyttäjän tarpeisiin. Ruutu on tarkka ja helppolukuinen sekä silloin saattaa katsella myöskin nettivideoita ja elokuvia. Ja tabletti siirtyy vaivatta aamukahvipöydästä sohvalle taikka iltaviihteeksi makuuhuoneeseen.

Tablet-tietokone on uskomattoman kevyt. Se tekevät siitä myös helpon kantaa mukana. jep, tablet-tietokoneilla pelaaminen on varsin hauskaa. Kosketusohjaus onkin monissa peleissä merkittävästi luonnollisemman tuntuinen kuin konsolipeleissä. Taulumainen muoto vaatii, niin että jokainen mukaan kuuluvat osat, kuten prosessori ja akku on äärimmäisen ohuita. Ohuuden vuoksi myöskin oheislaitteet, kuten näppäimistö ja levyasema täytyy liittää tablet tietokoneeseen erikseen, ellei Tablet PC oo liukunäyttö sekä näppäin yhdistelmä. Levyasemien liittäminen pystyy monissa laitteissa vaikka olla mahdotonta, minkä tähden leffat sekä musiikki käy ottaa mukaisesti muussa formaatissa.

Taulutietokoneen toisiin ominaisuuskiin kuuluvat esimerkiksi sisäänrakennetut videokamera, kaiuttimet ja mikrofoni. Esimerkiksi Skypepuheluiden soittaminen kykenee siis suoraan, vailla erillisiä kuulokkeita. Homman tarkka nelisuuntainen kiihtyvyyssensori joka puolestaan mahdollistaa esimerkiksi autopelien pelaamisen tuotetta kallistelemalla. Matkoilla tabletti onkin näppärä kokonsa ja painonsa puolesta, eikä enää täytyisi mieleen raahata läppäriä viikonloppureissuille taikka lomamatkoille. Tyttärellämme onkin oma PC mutta saatuaan tabletin synttärilahjaksi PCn käyttäminen onkin jäänyt vähiin (laajemmat kirjoitustyöt ja tulostettavat tehdään edelleen PCllä). Tähän laitteeseen koululainen pystyy myöskin itse säästämään viikko-, synttäri- ja joululahjarahansa eivätkä tavoite oo hintansa puolesta valovuosien päässä. Erityisesti vanhemman käyttäjän joutuu huomioida myöskin henkilökohtainen lähinäkökyky, mutta lukuetäisyys voi minitableteilla kaventua vain 10 senttimetriin. Käyttö tarttee tarkkaa lähinäköä, silmälasien nostamista otsalle – taikka hyvälaatuisia monitehosilmälaseja.