Kestovaippa

Kestovaippoja käyttävän lapsen voi olla helpompi tunnistaa hätänsä ja oppia ilmaisemaan se. Täyskestoileva vauva tarvitsee (hatusta vedettynä) 6-10 vaippaa vuorokaudessa, sinappikakka-aikana enemmän kuin isompana. Kestovaipoissa löytyy kuoseja vaativaankin makuun. Veikeä vihreä sammakko vauvan vaipassa on hauskempi katsella kuin kertakäyttövaippa. Huuhtele tahrat tuoreeltaan vedellä, tai mikäli vaipassa ei ole fleeceä, pese tarvittaessa sappisaippualla.

Taloudellisuus
Kestovaippojen pesu kahdessa vuodessa maksaa noin 90€. Kertakäyttövaippojen kuluja lisäävät mm. jätemaksut, kauppareissut vaippojen loputtua yllättäen sekä roskapussit. Pitkäänkin käytetystä kestovaipasta saa usein noin puolet hankintahinnasta. Perusperiaate kestovaipassa on imukykyisen materiaalin ja kosteussuojakankaan yhdistäminen. Vähitellen voit lisätä vaippavalikoimaasi enemmän muotoonommeltuja sisävaippoja.

Kestovaippa
Kestovaipat ovat suloisia ja hauskoja. Käyttövalmis vaippa, jossa kuorija sisävaippa ovat yhdessä. Lisäosia ei tarvita, ellei halua käyttää hoitoliinaa, jota useimmissa malleissa ei ole. Luonnonmateriaalista valmistettu kestovaippa on miellyttävämpi vauvan iholla, kuin kemikaaleja sisältävä hiostava paperivaippa.  Perusperiaate kestovaipassa on imukykyisen materiaalin ja kosteussuojakankaan yhdistäminen.