Sähköpyörä

Hollantilainen sähköpyörä

Hollantilainen sähköpyörä

Mitä paremmin sähköpyörä varustellaan, tätä korkeammaksi tän hinta nousee. Tekniikka avittaa myös akkua kestämään kauemmin. Myös se tekevät etupyörästä vähän raskaan esimerkiksi jalkakäytävän reunusten sekä muiden korokkeiden yli ajettaessa. Sähköpyörällä voi lisäksi esimerkiksi polkea tasaiset osuudet ilman sähkömoottorin avustusta kuten myös kytkeä mukavan avustustehon päälle ylämäkeen. Muunnossarjat ovatkin perinteisiä poljinohjattuja sarjoja, elikkä aina jahka pyörää polkee, on sähköapu päällä.

Mutta mitä tekivät kauppiaat? Kauppasivat sähköpyöriä invapyöriksi vanhuksille ja väsyneille, mitä eivät pitäneet kelvollisina kunnon pyöräilyyn. Moottorinojauksessa kaikissa sarjoissa on digitaalinen ohjainkontrolleri. Uusimmissa malleissa ovat lähes viisi eri tehoa avustukseen. Takaisin kotiin saattaisi polkea kuitenkin sähköpyöräilyvarusteissa ilman sähköavustusta. Tosta halvemmat oli taas 4-500€ hintaisia lyijyakullisia yksivaihteisia mummopyöriä, minkä en usko olevan hyvä valinta oikein mihinkään käyttöön. Viraston paperi ovatkin pitkä ja byrokraattinen, ja halukkaat saattavat lukea sen netistä. Sähköpyörä ladataan kätevästi pistorasiasta. Kuumin sesonki alkaa samantien kun lumet ovat sulaneet.

Ihmisten ajoneuvolain mukaan polkupyöräksi katsotaan lisäksi jonkinlainen enintään 250 W:n tehoisella sähkömoottorilla varustettu ajoneuvo, minkä moottori toimii ainoastaan poljettaessa sekä kytkeytyy toiminnasta viimeistään nopeuden saavuttaessa 25 kilometriä tunnissa. Pian autoissa onkin vakiovarusteena taitettava sähköpyörä. Kaksi kokeilijaa innostui testijakson jälkeen hankkimaan sähköavusteisuuden itsensä polkupyöräänsä. Tätäkään laitetta ei oo näköjään enää kymmentäkään jäljellä. Uusimmissa laitteissa onkin jopa viisi eri voimaa avustukseen. Kalliimmat/laadukkaammat tekniikat kuten Panasonic, Bosch sekä Shimano on toiminnaltaan ja käyttövarmuudeltaan huomattavasti edellä vastaavia halvempia ja tuntemattomampia merkkejä. Sijaintinsa ansiosta tämä ovat hyvin huomaamaton, kuten myös käyntiääni kuuluu varsin vaimeana, että moottori on ajajan takana.

Tää vaikuttaa sähköpyörän käsittelyyn sekä tätä kautta ajomukavuuteen. Sähköpyöräilyn lisääntyminen ei myöskään edellytä erillisen laajan latauspisteverkon rakentamista, koska irrotettavan akun lataus saa useimmiten tapahtua kodin vai työpaikan sähköverkosta. Yleisenä havaintona koeajosta oli se, että voikin jahka ihmiset kävisivät testaamassa näitä! silti sähköpyörä on painavampi kuin normaali pyörä ja sen takia ilman avustusta raskaampi ajaa, ero ei ole normaalikuntoiselle ihmiselle merkittävä. Se lukitsee akun sähköpyörän rungon sisään sekä jotta minulla lukko oli auki, akku tipahti autotallin lattialle. Jospa ajaja lopettaa polkemisen taikka jarruttaa, moottori pysähtyy. Ostokäyttäytymisessä näkyy lisäksi jotenkin vahvemmin ikäjakauma. Joitakin akkuja tarttee ladata tietyin väliajoin kuitenkin sähköpyörää ei käytettäisikään. Avaimella ei oo mitään vaikutusta virran saantiin.

Sen tähden useimpien sähköpyörien kantamaksi ilmoitetaan 40–60 km, silti kantama saattaa olla pidempikin. Tämäntyyppisessä moottorissa vääntömomentti ovatkin usein hiukan pienempi kuten kahdessa muussa moottorityypissä, ja sen tähden tuo soveltuu parhaiten kaupunkiajoon ja tasaiseen maastoon. Jospa käyttämäsi laturi ei sammu automaattisesti, sen sammuttamisesta on huolehdittava itse, kun akku ovat latautunut täyteen. Pakkasella litiumioniakku ovatkin irrotettava ja ladattava sisätiloissa, mutta jos pyörää säilytetään lämmitettävässä autotallissa tai varastossa, akku voi olla kiinni sähköpyörässä latauksen ajan. Libbey patentoi kaksimoottorisen kuten myös kaksiakkuisen sähköpyörän. Patteri ladataan laturilla, mikä kytketään verkkovirtaan peinteisen pistorasian läpi. Erityisesti ylämäissä ja vastatuulessa moottorin avun huomaa.

Jos olet 25 vuoden ajan tahkonnut samalla rippilahjaksi saadulla pyörällä, et varmaan toivoo sähköpyörässäkään kaikkia hienouksia. Talven kuluessa ainoastaan yhtenä-kahtena päivänä olivat niin liukasta, jotta ois tosiaan kaivannut nykyään järeämpiä renkaita. Sähköpyörä on nimittäin yhä monille vieras väline. Yhdellä akun latauskerralla saa muun muassa rengaspaineesta, ajajan sekä lastin painosta, matkareitistä, ajotavasta, ilman lämpötilasta taikka akkutyypistä riippuen ajaa noin 20-180 kilometriä. Sähköpyörän moottori sijaitsee joko etukapassa, takakapassa tai polkimien yhteydessä. Sähköpyöriä on myöskin moottorilla varustetut nojapyörät ja tandemit. Tää tasaa olosuhteiden vaikutusta sekä nopeuttaa matkantekoa.

Tilasin tuohon aluksi ergonomisesti muotoillun satulan, silloin kuitenkin muuten pidin tästä varsin paljon, tämä osoittautui tästä huonoksi jotta tuo imee vettä, elikkä vaihdoin tämän päittäin toisen pyöräni satulaan. Sähköpyörä muunnossarjoissa ovatkin aina moottoreina ovatkin joka kerta hiljaiset, helposti rullaavat huoltovapaat suoravetomoottorit ja LiFePO4 akut, eli Sähköpyörä muunnossarjat toimivat erinomaisesti myös talviolosuhteissa. Varttitunnin ajelun kuluttua vielä huomaan, jotta sähköpyörässä onkin vaihteetkin. Sähköavusteinen pyörä, joka tunnetaan ulkomailla myös nimellä e-bike, on nimittäin nerokas apuväline, sikäli mikäli haluaa tutustua kohdekaupunkiin lyhyessä ajassa laajalti nauttien samalla ulkoilmasta.

Etupyörään asennetusta moottorista kuuluu hiukan kovempi ääni, jotta moottori on ajajan edessä. Seniorimallejakin löytyy, paitsi että kaupaksi menee myös merkittävästi sporttisia versioita nuoremmille asiakkaille. Siksi sähköpyörä onkin luonnon tuoksuista ja tunnelmasta nauttivalle kesän makein menopeli. Korin messissä ei saapunut tarpeeksi ruuveja, täten väliaikaisesti etulokasuojan vaakatuet ovatkin kiinni etuhaarukassa nippusiteillä. Sähköpyörä on nimittäin kestävän liikkumisen innovaatio sekä määrä tulevaisuuden älykkäitä kaupunkeja. Liikennevirasto sekä Trafi kannustavat kansalaisia kokeilemaan sähköavusteista pyöräilyä, silloin tämä lisää liikenteen sujuvuutta sekä pienentää päästöjä. Ei meilläkään liikkeessä ole tällä hetkellä kuin pari sähköpyörämallia esillä, mutta tilaamalla kyl saadaan helposti, jos kysyntää löytyy.

Sähköpyörän kuljettamiseen ei tarvita ajokorttia. Tilaisuuteen osallistuneet oli tyytyväisiä sähköpyöräkokeiluihinsa. Helkaman malleissa moottoreita on kahta mallia: keskiössä sijaitseva keskimoottori, missä avustus menee suoraan polkimiin / ketjuihin, sekä napamoottori, mikä pyörittää pyörää. Jotta meillä pääset kokeilemaan monia eri sähköpyörä merkkejä ja malleja samalla kertaa sekä asiantuntevat myyjämme auttavat löytämään laajasta sekä laadukkaasta valikoimastamme juuri sinulle mukavan sähköpyörä mallin. Sähköpyörä saa lisävauhtinsa moottorista, joka on kiinni sähköpyörän rungossa.